Print

Области на приложение на InBody

Inbody предоставя данни, които са необходими за предотвратяване на гериатрични заболявания като хипертония, диабет, заболявания на сърцето или чернодробна стеатоза. Особено благодарение на технически нововъведения, DSM-BIA измервания, като например измерването на обема на висцералната мастна тъкан или на отоците, InBody се използва широко в медицински прегледи, когато е необходимо да се наблюдават пациенти с гериатрични заболявания.
InBody осигурява висока точност на данните, които са необходими за лечение на пациенти със затлъстяване, например тежка форма на затлъстяване, наднормено тегло с по-слабо развити мускули, гериатрично затлъстяване, детско затлъстяване и затлъстяване след раждане. InBody има особено висока степен на точност при пациенти с различен състав на тялото, помага на лекарите да определят своята професионална диагноза.
Точно измерени параметри BMR, FFM, BFM, BCM и други помагат на съставене на оптимална програма за отслабване и или формиране на тялото и може да открият различни заболавания като саркопения и други.
Чрез точното измерване на отделните частите на тялото като ръцете, краката и торса, ще можете да измервате промените в тялото по време на лечението. InBody специално отбелязва , че хората десняци и левичари могат да бъдат различни и може да открива малки промени, които са трудно забележими, но могат да прави голями проблеми в ставите и гърбначен стълб.
Нефрологията е област на медицината, занимаваща се с диагностика и лечение на бъбреците, тяхната трансплантация и диализа. InBody помага с оценката на водния баланс в организма, промените на водата в тялото преди и след диализа и с хранителния статус на пациентите. Тъй като реагира много чувствително спрямо промените на телесната вода, потвърждава драматичните промени в графиката на отоците преди и след диализа.
InBody осигурява точна информация за състоянието на телесното развитие и за баланса му. Отделните теми на анализа в различни сегменти на тялото и различните индекси на тялото се използват като основни данни в предписването на упражнения.

Данните за мускулна маса, предоставени от InBody могат да наблюдават промени в телесните мазнини и мускули. Ефектите на аеробни и силови упражнения могат да бъдат проверени чрез обективни данни.

Според изследване на Белгийски футболисти има доказателство че има пряка вързка между баланс на мускулната маса и травматизма при футболистите.

InBody се използва за анализ на хранителния и здравния статус на пациенти със злокачествени заболявания, хронични заболявания, както и при малки деца. Най-вече чрез използването на широката гама честоти, InBody осигурява точна диагноза на хранителния статус на пациента.

Предотвратяване на малнутриция в напреднала възраст. Рискът от дехидратация в напреднала възраст е сериозен.

Остаряването е съпроводено от саркопения и остеопороза, при възраст над 75 години риска от малнутриция е висок (например загуба на апетит и жажда са фактори, които причиняват липса на поемането на храна).

Оценката на хранителния и хидратация статус на възрастните хора е важна. Параметри, измерени от InBody имат много информация за състоянието на общото здравословно състояние на възрастните хора.

Back to Top
Enter your Infotext or Widgets here...